Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підприємства можуть отримати компенсації зарплат своїх працівників, які беруть участь в АТО

Підприємства можуть отримати компенсації зарплат своїх працівників, які беруть участь в АТО

Як повідомила перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко, набрав чинності Порядок виплати компенсацій підприємствам, установам, організаціям в межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу під час мобілізації. Постанова №105 була затверджена КМУ 4 березня цього року. Урядом запроваджено механізм компенсування за рахунок коштів державного бюджету. Так, підприємства щомісяця мають надавати інформацію до місцевих управлінь соцзахисту про кількість призваних на військову службу працівників та суму витрат на виплату їм заробітку. Інформація має бути узгоджена з військовими комісаріатами. 

«Як правило, місцеві управління соцзахисту співпрацюють з військкоматом своєї території. Мобілізація проводилася в залежності від реєстрації місця проживання людини, а не в залежності від розташування підприємства. За таких умов є певні складнощі у своєчасності подання заявок до органів соцзахисту», - сказала Тетяна Бабенко.

В той же час, в державному бюджеті кошти на цю програму в наявності. «Своєчасність отримання компенсації напряму залежить від злагодженої роботи підприємств, військкоматів та місцевих управлінь соціального захисту населення», - підкреслила перший заступник директора Департаменту.