Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Силами Харківської області побудують 31 взводний опорний пункт під Луганськом

Силами Харківської області побудують 31 взводний опорний пункт під Луганськом

Сьогодні, 19 березня, голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін взяв участь у організаційній нараді з питання будівництва взводних опорних пунктів на території, що підконтрольна Україні в Донецькій та Луганській областях. Нарада пройшла під головуванням віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка в місті Краматорськ Донецької області. На заході були присутні голови обласних державних адміністрацій «прифронтових» областей та представники структурних підрозділів ОДА. «По лінії фронту буде обладнано близько 300 взводних опорних пунктів, будівництво 31 з них на території Луганської області доручено Харківської області. Кабінет міністрів планує виділити фінансування, але ми почнемо роботи, не очікуючи його - разом із усіма людьми та підприємствами, які до цього ставляться патріотично», - повідомив Ігор Райнін. 

За інформацією голови ХОДА, на будівництво однієї споруди знадобиться близько двох-трьох тижнів, у роботах будуть задіяні близько 30 осіб. Будувати опорні пункти будуть не по черзі, а одночасно. Крім того, взводні опорні пункти подібного класу з'являться й на території Харківської області - на всіх стратегічно важливих напрямках.

Геннадій Зубко поставив всім учасникам наради завдання вже до вівторка, 24 березня, узгодити конкретну дислокацію всіх опорних пунктів і підкреслив, що Харківська область є піонером в цьому відношенні - перший виїзд для оцінки місцевості відбудеться вже в найближчу суботу, 21 березня.