Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У музеї імені І. Рєпіна в Чугуєві продемонструють інформаційну зброю

У музеї імені І. Рєпіна в Чугуєві продемонструють інформаційну зброю

20 березня о 15.00 в Художньо-меморіальному музеї імені І.Ю.Рєпіна в місті Чугуєві (пл. Леніна, 2) відбудеться відкриття виставки патріотичних плакатів Юрія Нерослика “Україна переможе!”, організованої за підтримки Чугуївської райдержадміністрації, групи волонтерів HELP ARMY, благодійного фонду “Харків з тобою” та видавництва “Золоті сторінки”. Юрій Нерослик - незвичайний художник. Його дар малювання вже в дорослому віці розкрили Майдан та події, що розгорнулися на Донбасі.

Ще на Майдані Юрій намагався відобразити на папері буремні події, що відбувалися навколо. У березні 2014 року він добровольцем пішов до лав української армії, аби захистити свою країну. У складі 92-ї механізованої бригади брав участь в боях під Іловайськом. І нові роботи з'явилися під час коротких хвилин відпочинку.

Свою творчість автор вважає зброєю в інформаційній війні: “Мої плакати є патріотичним прикладом для українців, для всіх, хто живе на нашій землі. Коли ти мешкаєш в Україні, повинен захищати свій дім, оберігати своїх близьких і любити свою рідну землю. Україна - наш дім, а мої плакати - зброя в інформаційній війні”.

У рамках виставки відбудеться презентація альбому Юрія Нерослика “Україна переможе!”. Видання призначене для продажу на благодійних акціях фонду “Харків з тобою” з метою збору коштів для допомоги військовослужбовцям 92-ї окремої механізованої бригади.