Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Посол Латвії в Україні подякувала харків'янам за теплий прийом

Посол Латвії в Україні подякувала харків'янам за теплий прийом

Сьогодні, 18 березня, відбувся дипломатичний прийом Надзвичайного і Повноважного посла Латвійської Республіки в Україні Аргіти Даудзе. На заході були присутні заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Віктор Коваленко, директор Департаменту освіти і науки Анатолій Бабічев, директор Департаменту культури і туризму Олег Яцина, головний архітектор Харківської області Михайло Рабінович. Також на дипломатичний прийом були запрошені представники Юридичної академії України ім. Ярослава Мудрого, Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна та багато інших. «Хочу побажати гарного вечора і подякувати за дружбу, в якій я переконалася, відкриваючи пам'ятний знак архітектору Юлію Цауне. Ці зв'язки дуже допомагають відчувати себе сьогодні в Харкові бажаним гостем. Ми свідомо в ході круглого столу «Антикорупційне законодавство: теорія і практика застосування» порушили тему хабарів, тому що вважаємо, що друзі повинні один одному допомагати і говорити правду. Латвійські експерти з питань боротьби з корупцією запропонували свій досвід, щоб ви не повторювали наших помилок. Ще раз хочу подякувати за час, який ви приділили нашій делегації. Окреме спасибі представникам обласної адміністрації та пані Юлії Світличній», - підкреслила Аргіта Даудзе.

У свою чергу заступник голови облдержадміністрації Юлія Світлична привітала Латвію, як країну, головуючу в Раді Європейського Союзу, і нагадала, що за досить короткий період спільно з Латвійським посольством в Україні на Харківщині було організовано чимало проектів.

«Від імені керівника обласної адміністрації Ігоря Райніна хочу сказати, що в Харкові завжди раді таким надійним партнерам. Ми отримали можливість перейняти досвід держави, яка подолала той же складний шлях, який сьогодні проходить і Україна. Причому переймаємо досвід не тільки в сфері освіти, а й у сфері сільського господарства, розвитку бізнесу», - зазначила Юлія Світлична.

За її словами, Латвійське посольство в Україні виявляє великий інтерес у розвитку відносин і надає регіону реальну підтримку і допомогу.