Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Укроборонпром» готовий модернізувати близько 300 танків до стандартів НАТО

«Укроборонпром» готовий модернізувати близько 300 танків до стандартів НАТО

«Укроборонпром» готовий модернізувати близько 300 танків Т-72, які наразі знаходяться в армійському резерві, до стандартів НАТО. Після модернізації ця техніка зможе забезпечити частину нагальних потреб української армії. Про це заявив заступник генерального директора з виробництва ДК «Укроборонпром» Юрій Пащенко під час круглого столу «Проблеми реформування Оборонно-промислового комплексу України».

За його словами, сьогодні, коли українські військові потребують швидкого та якісного переозброєння, модернізована до міжнародних стандартів техніка допоможе додатково підсилити українську армію.

«Танк Т-72 не перебуває на озброєнні української армії. В Україні є майже 300 цих танків. Ми запропонували Міністерству оборони модернізувати їх до стану танків PT-91, які перебувають на озброєнні у Польщі, фактично до стандартів НАТО», – підкреслив Юрій Пащенко.

Він також зазначив, що польська сторона вже надала українським військовим можливість протестувати на своїх полігонах зразки такої техніки. Зокрема, ці машини демонструють високі показники стрільби у нічний час.

Нагадаємо, що підприємства «Укроборонпрому» здійснюють активну військову співпрацю з країнами-членами НАТО. Передові підприємства Концерну отримали доступ до Головного каталогу НАТО з логістики та здійснюють його дослідну експлуатацію з питань пошуку продукції та її постачальників. Крім того, наприкінці березня Концерн візьме участь у спільному з представниками країн-членів НАТО семінарі зі стандартизації.