Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХАТОБі відсвяткували Міжнародний день Новруз

У ХАТОБі відсвяткували Міжнародний день Новруз

У Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М. Лисенка пройшов тематичний вечір, присвячений святкуванню Новруза. Різні конкурси та святковий концерт організувало для харків'ян Почесне Консульство Азербайджанської Республіки в Харкові. В урочистостях взяли участь голова Сумської облдержадміністрації Микола Клочко, голова Харківської облради Сергій Чернов, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Михайло Черняк, Почесний консул Азербайджанської Республіки в Харкові Афган Салманов. 

Від імені голови ХОДА гостей свята привітав Віктор Коваленко. Він побажав присутнім здійснити все задумане, а також великих трудових успіхів і звершень. «Ми знаємо, що в усі часи в житті азербайджанців Новруз Байрам було однією з найрадісніших подій, адже воно пов'язано з приходом весни, світлими надіями на благодатне літо, гарний врожай і добрі зміни. Сподіваємося, що зміни торкнуться і український народ», - зазначив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА.

Як сказав Афган Салманов, традиції Новруза займають особливе місце в культурі Азербайджану, оскільки саме вони не дозволили розтрощити віру в майбутнє навіть у найважчі часи.

В рамках святкової програми глядачі змогли побачити фаєр-шоу, номери пісочної анімації, виступи танцювальних колективів, а також популярних естрадних виконавців. В ході свята відбулося нагородження переможців конкурсу дитячого малюнка «Весна очима дітей».

Довідка. Міжнародний день Новруз - свято нового року за астрономічним сонячним календарем у іранських і тюркських народів. 30 вересня 2009 року Новруз був включений ЮНЕСКО в Репрезентативний список нематеріальної культурної спадщини людства.