Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дзюдоїсти з медалями повернулися з чемпіонату України

Дзюдоїсти з медалями повернулися з чемпіонату України

У Луцьку відбувся чемпіонат України з дзюдо серед юнаків та дівчат до 18 років, на якому спортсмени Харківської області завоювали сім медалей. Участь у чемпіонаті взяли 373 спортсмена з 24 областей України. За підсумками змагань харківські борці завоювали одну золоту, одну срібну та п'ять бронзових медалей. Чемпіоном України в ваговій категорії понад 90 кг став Владислав Березка. У фіналі вихованець харківського училища фізкультури №1 переміг суперника з Одеської області. У ваговій категорії до 90 кг харків'яни розділили друге і треті місця. Срібло завоював Євген Вегера, програвши у фіналі київському дзюдоїсту. Бронзові медалі в цій категорії завоювали Дмитро Бесєдін та Максим Різник. 

Також харків'яни посіли третю сходинку п'єдесталу пошани у ваговій категорії до 50 кг. Бронзовими призерами стали Руслан Наугольний та Владислав Шокін.

У змаганнях серед дівчат спортсменки Харківської області завоювали лише одну медаль. Бронзовою призеркою чемпіонату в ваговій категорії до 57 кг стала Владислава Нецвет.

Даний чемпіонат був основним етапом відбору на участь у чемпіонаті Європи з дзюдо U18, який пройде в Болгарії з 3 по 5 липня, а також чемпіонаті світу U18, який з 5 по 9 серпня цього року відбудеться в Боснії і Герцеговині.