Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Громадяни РФ більше не зможуть перетнути кордон з Україною в місцевих пунктах пропуску

Громадяни РФ більше не зможуть перетнути кордон з Україною в місцевих пунктах пропуску

З 16 березня місцеві пункти пропуску на державному кордоні України та Російської Федерації закриті для жителів російського прикордоння. Таке обмеження накладено постановою Кабінету Міністрів України № 86 від 4 березня 2015 року. Тепер потрапити на територію України росіяни можуть тільки через міжнародні пункти пропуску, причому за закордонними паспортами. «Внутрішні паспорти громадян РФ та свідоцтва про народження дітей (для дітей віком до 14 років) для в'їзду в Україну будуть недійсні. Перебувати на території України жителі прикордонних районів РФ зможуть 90 днів протягом 180 днів з дати першого в'їзду», - повідомили в прес-центрі Державної прикордонної служби України. 

Жителі українських прикордонних районів можуть, як і раніше, користуватися місцевими пунктами пропуску, уточнила начальник прес-служби Харківського прикордонного загону Оксана Іванець.

Нагадаємо, в Харківській області діють такі міжнародні пункти пропуску: залізничні - Харків-Пасажирський, Козача Лопань, Тополі, Куп'янськ-вузловий, автомобільні - Гоптівка, Плетенівка, міждержавні автомобільні - Чугунівка і Піски.