Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Хор імені Палкіна з аншлагом виступив у Сєвєродонецьку

Хор імені Палкіна з аншлагом виступив у Сєвєродонецьку

Академічний камерний хор імені Палкіна Харківської обласної філармонії з аншлагом виступив у м. Сєверодонецьку Луганської області. Концерт був присвячений 200-річчю від дня народження українського композитора Михайла Вербицького та 150-річчю з дня першого виконання державного гімну України. Саме його виконанням було розпочато концерт. Зі сцени Сєвєродонецького музичного училища ім. С. Прокофьефа також прозвучали відомі українські, російські, литовські, бразильські та латиноамериканські композиції.

За словами художнього керівника і головного диригента Академічного хору ім. В. Палкіна, лауреата Першого Всеукраїнського конкурсу хорових диригентів Андрія Сиротенка, колектив був радий приїхати на Луганщину: «Добиратися, правда, було нелегко, але перебування тут для нас було дуже цікавим. Ми віримо, що Україна знову стане великою, дружною і красивою країною».

Заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Ольга Лішік подякувала харківським артистам за виступ, за те, що наважилися приїхати в такий складний час. За її словами, один з керівників колективу, диригент, дипломант міжнародного конкурсу Ольга Бихун, яка також брала участь у концерті - випускниця Сєвєродонецького музучилища.

Ольга Лішік вручила колективу хору подяку від голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.