Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мешканці Харківської області стали більш відповідальними

Мешканці Харківської області стали більш відповідальними

Харківська обласна молодіжна громадська організація «Харківський центр волонтерів» (президент Світлана Сітнік) стала переможцем серед громадських організацій країни у Всеукраїнській інформаційно-профілактичній акції «Відповідальність починається з мене». У Міністерстві молоді та спорту України нещодавно підбили підсумки акції, про це повідомив заступник голови Харківської ОДА Марк Беккер. На другому місці громадська організація «Команда молоді» (Полтава), третє місце належить громадській організації «Тур-Клуб «Бідняжка» (Вінниця). Марк Беккер зазначив, що в минулому році волонтери та спеціалісти відповідних служб провели 12 380 спільних рейдів (майже в чотири рази більше ніж у 2013 р.). Сума штрафних санкцій, накладених на заклади торгівлі за продаж неповнолітнім алкогольних та тютюнових виробів, збільшилася в три рази у порівнянні з минулим роком та склала 3,2 млн. грн. За недотримання норм закону про заборону продажу алкоголю неповнолітнім 159 підприємців позбавили ліцензій.  

Також Марк Беккер відмітив, що результати акції 2014 року значно перевищили показники 2013-го завдяки приєднанню нових партнерів, а саме – кримінальної міліції у справах дітей. «Це дозволило значно підвищити ефективність заходів в рамках акції», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Довідка. Всеукраїнська інформаційно-профілактична акція «Відповідальність починається з мене» проводиться щороку з метою пропаганди та утвердження здорового способу життя у молодіжному середовищі.

Під час акції на білбордах розміщують соціальну рекламу  «Я сідаю за кермо лише тверезим!», «Я не продаю неповнолітнім алкоголь!» та «Я захищаю підлітків від алкоголю!». Також проводять суботники «Моє місто – моя відповідальність», інші оздоровчо-профілактичні заходи під гаслом «Відповідальність починається з мене».