Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для підтримки Олімпійського центру «Акварена» в обласному бюджеті передбачено майже півмільйона гривень

Для підтримки Олімпійського центру «Акварена» в обласному бюджеті передбачено майже півмільйона гривень

Харківська облдержадміністрація та Департамент у справах молоді та спорту ХОДА сприятиме збереженню існуючої спортивної інфраструктури області. Про це 13 березня в ході робочого візиту разом з директором Департаменту Віталієм Кириленко до Олімпійського учбово-спортивного центру «Акварена» повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Марк Беккер. Сьогодні, в умовах підвищення тарифів на комунальні послуги та різкого зменшення кількості відвідувачів, басейн опинився в скрутному становищі. За словами генерального директора «Акварени» Юрія Фрайфельда, основна проблема басейну – це енергоресурси. З підвищенням тарифів басейн без підтримки держави вижити не зможе.

В свою чергу, заступник керівника області запевнив дирекцію басейну, що облдержадміністрація та Департамент у справах молоді та спорту зроблять все можливе, щоб зберегти цей унікальний спорткомплекс.

«Плавальний басейн «Акварена» - єдиний на Харківщині майданчик для розвитку олімпійських видів спорту з плавання. Тому наше завдання підтримати цей комплекс та зробити все можливе, щоб він продовжував існувати. В  бюджеті цього року вже передбачено збільшення фінансування на 400-450 тисяч гривень і я вважаю, що це  великий крок на те, щоб підтримати спорткомплекс. Також облдержадміністрація разом з Департаментом молоді та спорту зробить все необхідне, щоб підтримати наших спортсменів-плавців у підготовці до Олімпійських ігор, які відбудуться в наступному році», - зазначив Марк Беккер.

Довідка: Харківський Олімпійський навчально-спортивний центр «Акварена» введено в експлуатацію 1 травня 1975 року. Спорткомплекс містить 50-метровий басейн на 10 доріжок, дитячий басейн довжиною 20 метрів, зали для ігрових видів спорту, тренажерні зали, спеціальний тренажерний зал для спортсменів-плавців.

За 40 років існування в «Акварені» підготовлена велика кількість майстрів спорту, переможців та призерів чемпіонатів Європи та світу. Тут проходили підготовку олімпійські чемпіони: Володимир Сальников, Сергій Фесенко, Олександр Сидоренко, Яна Клочкова.