Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для студентів ХПІ провели ярмарок робочих місць

Для студентів ХПІ провели ярмарок робочих місць

Сьогодні, 13 березня, у Спортивному комплексі Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» відбувся традиційний щорічний Ярмарок робочих місць «Політех - 2015». У церемонії його відкриття взяв участь директор Департаменту освіти та науки Харківської обласної державної адміністрації Анатолій Бабічев. За його словами, такий захід надає можливість студентам навіть першого курсу зрозуміти, які вимоги є у роботодавців для працевлаштування фахівців.

«ХПІ був першим в Україні університетом, який у 2002 році започаткував такі ярмарки. Сьогоднішні підприємства самі зацікавлені у кваліфікованих інженерних кадрах, які приходять до них на роботу. Тож з урахуванням їх потреб університет корегує власні навчальні плани, щоб випускник отримав необхідні базові навички для вільного працевлаштування. Завдяки таким ярмаркам у «ХПІ» найвищий серед вузів Харкова рівень працевлаштування випускників - 90%», - сказав Анатолій Бабічев.

За словами проректора з навчальної роботи НТУ «ХПІ» Євгена Сокола, у ярмарку, організованому Центром кар'єри «ХПІ» та Харківським обласним центром зайнятості, взяли участь понад 60 підприємств і фірм. Це приватні та державні виробничі підприємства Харкова, ІТ-кампанії та ін.

Студентам вузу надали змогу обирати серед 400 вакантних посад найрізноманітніших профілів - перекладачів, менеджерів, консультантів, тестувальників програмного забезпечення та програмістів - як для проходження практики або стажування, так і для подальшого працевлаштування.