Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З грудня 2014 року переселенці в області отримали більше 100 тонн вантажів від Червоного Хреста

З грудня 2014 року переселенці в області отримали більше 100 тонн вантажів від Червоного Хреста

До місць компактного проживання переселенців грузи було доставлено за допомогою Харківської обласної державної адміністрації та ГУМВС України в Харківській області, повідомив радник голови ХОДА Сергій Стороженко. Про подальшу співпрацю з Червоним Хрестом йшлося на робочій зустрічі Сергія Стороженка з представником Європейського відділення міжнародної федерації Червоного Хреста доктором Махеш Гунасекара та головою Харківського обласного відділення цієї організації Костянтином Башкіровим. Зустріч відбулася сьогодні, 13 березня, за дорученням голови обласної державної адміністрації Ігоря Райніна. 

Під час зустрічі пан Гунасекара підкреслив важливість відношень між Європейським офісом міжнародної федерації Червоного Хреста та Харківщиною, поінформував про роботу офісу в Україні та на Слобожанщині. Було обговорено майбутні гуманітарні акції з надання допомоги населенню Донецької та Луганської областей і тимчасовим переселенцям, які мешкають на території Харківської області. Костянтин Башкіров поінформував про роботу Харківської організації Червоного Хреста, після чого стався обмін думками щодо покращення взаємодії державних органів та Червоного Хреста в Україні. Визначені напрями спільної діяльності, обговорені потреби, погоджені строки надання гуманітарної допомоги.

Сергій Стороженко звернув увагу керівництва Європейського офісу Червоного Хреста на потреби Харківщини в деяких видах технічного обладнання. Зокрема йшлося про гуманітарну допомогу в оснащені Харківського гарнізону управління Державної служби з надзвичайних ситуацій, комунальних служб, деяких підприємств. Так, потрібні дихальні апарати на стисненому повітрі для робіт в умовах пожежі або задимлення, що особливо важливо при евакуації постраждалих з небезпечної зони.

Усі сторони зустрічі висловили занепокоєння розвитком подій в Україні та домовилися про розширення контактів.