Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина – в п’ятірці лідерів з реєстрації земельних ділянок

Харківщина – в п’ятірці лідерів з реєстрації земельних ділянок

З початку року в нашому регіоні фахівці землевпорядної служби зареєстрували 5792 ділянки, повідомила прес-служба Державного агентства земельних ресурсів. Загалом по Україні в цьому році було зареєстровано 99 887 земельних ділянок та видано з Державного земельного кадастру 119 111 витягів про земельну ділянку. Серед лідерів у реєстрації ділянок, окрім Харківської області, також Київська, Львівська, Вінницька та Полтавська.  

Усього з початку функціонування Національної кадастрової системи (з січня 2013 року) було зареєстровано понад 2,22 млн. земельних ділянок та видано 1,88 млн. витягів з Державного земельного кадастру про земельну ділянку.

Довідка. Оформлення права власності чи користування земельною ділянкою неможливе без її державної реєстрації у Державному земельному кадастрі, а здійснення цивільно-правових угод при розпорядженні ділянками, що перебувають у власності чи користуванні фізичних та юридичних осіб, відбувається після отримання витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку.

Реєстрація земельної ділянки, зокрема, полягає у внесенні відомостей про неї до автоматизованої кадастрової системи на підставі розробленої та затвердженої в установленому порядку землевпорядної документації та присвоєнні земельній ділянці унікального кадастрового номера.