Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Водно-веслувальна база «ФЕД» може перейти до комунальної власності обласної ради

Водно-веслувальна база «ФЕД» може перейти до комунальної власності обласної ради

Про це повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Марк Беккер. 11 березня в рамках ознайомлення зі спортивною інфраструктурою Харківщини разом з директором Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Віталієм Кириленко він відвідав водно-веслувальну базу «ФЕД». На сьогоднішній день база знаходиться на балансі ДП «Харківський машинобудівний завод «ФЕД», проте наразі розглядається питання щодо передачі бази в комунальну власність Харківської обласної ради.

За словами заступника керівника області, база заводу є унікальною та єдиною не тільки в Харківській області, а й в усій східній Україні, що спеціалізується на водно-веслувальних видах спорту. З 1960-их років на цій базі підготовлені понад 50 майстрів спорту, переможців та призерів чемпіонатів світу та Європи, а також олімпійська чемпіонка 2012 року Яна Дементьєва.

«Керівництво області зробить все необхідне, щоб не тільки зберегти базу, а й сприяти розвитку водно-веслувальних видів спорту на Харківщині та підготовці спортсменів до Олімпійських ігор 2016 року», - запевнив Марк Беккер.

Нагадаймо, на сьогодні серед претендентів на участь в Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро четверо харківських спортсменок, які входять до складу збірної України по академічному веслуванню.