Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У харківських вузах встановили відеокамери та посилили пропускний режим

У харківських вузах встановили відеокамери та посилили пропускний режим

У навчальних закладах посилили заходи безпеки, щоб максимально обмежити доступ сторонніх до корпусів і гуртожитків. Про це повідомив директор Департаменту науки й освіти Харківської облдержадміністрації Анатолій Бабічев. «Посилити заходи безпеки Міністерство освіти України рекомендувало на початку січня. За три місяці в цьому напрямку було зроблено багато. Так, 29 вищих навчальних закладів III - IV рівнів акредитації з 31-го вже обладнані системами відеоспостереження та електронними турнікетами, або ж такі системи з'являться найближчим часом. Камери постаралися встановити у головних корпусах, частково в гуртожитках - там, де найчастіше багато студентів і викладачів. У разі непередбаченої ситуації відеоматеріали допоможуть експертам зрозуміти: хто і коли заходив у будівлю і виходив з неї», - пояснив Анатолій Бабічев. 

У Харківському національному економічному університеті ім. С. Кузнеця розробили технічний проект комплексної системи контролю доступу, що охоплює всі навчальні корпуси та гуртожитки вузу. Нововведення дозволить вести облік всіх людей на території вузу, стежити за їх пересуванням і централізовано зберігати інформацію про тих, хто потрапляє на територію університету й покидає її. Система повинна запрацювати у травні.

У Департаменті науки й освіти уточнюють: обладнати відеокамерами кожну вузівську будівлю й усі входи немає можливості, адже в університетів та інститутів, як правило, багато корпусів та гуртожитків, розосереджених по всьому Харкову. Тож керівництво деяких навчальних закладів вирішило посилити охорону своїх об'єктів. Наприклад, у Національному фармацевтичному університеті встановлені пульти централізованого спостереження з виїздом групи реагування «Тривога». Цілодобову охорону об'єктів Харківської державної зооветеринарної академії здійснює агентство УДСО ГУ МВС України в Харківській області.