Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський борець Ален Засєєв завоював на міжнародному турнірі срібло

Харківський борець Ален Засєєв завоював на міжнародному турнірі срібло

В столиці Білорусії Мінську відбувся 45-ий турнір з вольної боротьби на призи триразового олімпійського чемпіона Олександра Медведя. У змаганнях прийняли участь понад 350 спортсменів з 28 країн світу. Україну та Харківську область на турнірі представляв Ален Засєєв, який виступав у ваговій категорії до 125 кг. Ален провів на турнірі п’ять поєдинків. В першому харківський борець здолав американця Зака Рея, потім росіянина Арсена Джалієва. В чвертьфіналі Ален переміг Аміна Тахера з Ірану, а у півфінальному поєдинку здолав опір Айала Лазарева з Киргизстану.

Нажаль, але в схватці за золото, перемогти грузинського борця Давида Модзманішвілі Засєєву не вдалося. В підсумку харків’янин посів друге місце.

Загалом на цьому турнірі українські чоловіки здобули дві медалі. Окрім срібла Алена, бронзу в ваговій категорії до 97 кг здобув Валерій Андрійцев. Ще чотири медалі – золото, срібло та дві бронзи здобули жінки. Переможницею турніру в ваговій категорії до 60 кг стала Ганна Василенко з Запорізької області.