Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Віртуози Слобожанщини» зіграли разом з Вакарчуком на сцені оперного театру

«Віртуози Слобожанщини» зіграли разом з Вакарчуком на сцені оперного театру

10 березня в ХНАТОБі відбувся концерт сольного проекту Святослава Вакарчука «Вночі». Більшість із тих, хто вийшов разом з ним на сцену, харків'яни. Учасниками проекту стали піаніст Олексій Саранчин, басист Денис Дудко, саксофоніст Дмитро Александров - випускники харківської консерваторії, а також 20 оркестрантів струнної групи «Віртуози Слобожанщини». «Після великих залів і стадіонів академічний звук оперного театру незвичний. На стадіоні найголовніше, щоб було громко, а тут треба дуже добре грати. Та незважаючи на академічну атмосферу, я дуже вдячний глядачам за справжню рок-н-рольну підтримку», - сказав Святослав Вакарчук.

Під час концерту, який тривав близько двох годин, окрім пісень проекту «Вночі» прозвучало кілька пісень «Океану Ельзи». Музикантів два рази викликали зіграти на біс, а Святославу Вакарчуку вдячні глядачі подарували прапор України.

У рамках проекту «Вночі» «Віртуози Слобожанщини» зіграють також у Дніпропетровську та в Запоріжжі. За словами Мілоша Єліча, гурт «ТНМК» дав харківському оркестру дуже хороші рекомендації, тому «Віртуозів» запросили брати участь у проекті.

Для харківського оркестру виступ зі Святославом Вакарчуком і музикантами проекту «Вночі» - це новий корисний досвід, вважає концертсмейстер оркестру Елла Злотнікова: «Звичайно, такий концерт дуже відрізняється від звичайного симфонічного концерту. Ми отримали велике задоволення від виступу, від контакту з глядачами і від роботи з музикантами проекту - всі вони професіонали світового рівня».

11 березня концерт «Вночі» відбудеться в Дніпропетровську, 13 - у Запоріжжі, 23 березня - у Львові.

Довідка. У кінці 2007 р. Святослав Вакарчук вирішив створити проект окремо від «Океану Ельзи», зібрав різних музикантів, не тільки учасників своєї групи, щоб «поєднати несумісні стилі». Восени 2008 р. світ побачив альбом «Вночі». У кінці 2014 р. відбувся благодійний концерт «Вночі» в київському театрі ім. Франка. Після цього музиканти зрозуміли, що повернувся попит на цей формат, і вирішили провести ще один концертний тур.