Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині щорічна всеукраїнська акція «За чисте довкілля» розпочнеться 21 березня

На Харківщині щорічна всеукраїнська акція «За чисте довкілля» розпочнеться 21 березня

За інформацією директора Департаменту екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації Ігоря Капусника, з 21 березня розпочинається щорічна всеукраїнська акція «За чисте довкілля». Під час заходів з благоустрію планується забезпечити чистоту і порядок в населених пунктах, ліквідувати несанкціоновані сміттєзвалища, прибрати та привести до належного санітарного стану прибудинкові території, парки, сквери, висадити дерева, кущі, квітники та газони. Харківська обласна державна адміністрація пропонує підприємствам, установам, громадським організаціям та громадянам прийняти активну участь у заходах щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля», які будуть організовуватись райдержадміністраціями та відповідними органами місцевого самоврядування.

Також, Ігор Капусник підкреслив, що в цьому році День благоустрою територій населених пунктів (суботник) заплановано провести 25 квітня.

Довідка. Під час проведення всеукраїнської акції «За чисте довкілля» у 2014 році в області ліквідували 2115 несанкціонованих сміттєзвалищ, очистили від сміття 850 тис. м2 берегів водойм, прибрали 552 парки та сквери, упорядкували 1999 кладовищ та 11185 братських могил, меморіальних комплексів та місць почесних поховань, висадили понад 78 тисяч дерев.