Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині готуються до літньої дитячої оздоровчої кампанії

На Харківщині готуються до літньої дитячої оздоровчої кампанії

В Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА 4 березня в ході обласної робочої нарада з питань підготовки до літньої дитячої оздоровчої кампанії 2015 року обговорили проблемні питання оздоровлення дітей цим літом. Представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, територіальних організацій, Об’єднання профспілок області та Об’єднання організацій роботодавців області «Граніт», директори дитячих таборів розглянули можливість підтримки дитячих закладів оздоровлення та відпочинку області в умовах зміни чинного законодавства щодо надання пільг на користування земельною ділянкою та оподаткування об’єктів нежитлових будівель. 

Учасники наради також визначили перспективи завантаженості таборів у літній період за умови відсутності направлення дітей на оздоровлення за рахунок коштів Фонду соціального страхування.

В ході наради прийняли рішення посилити співпрацю між органами влади, профспілковими організаціями та роботодавцями області в частині оздоровлення дітей працівників підприємств, а також більше рекламувати послуги дитячих закладів оздоровлення та відпочинку області. 

Довідка. На території Харківської області розташовано 45 стаціонарних закладів оздоровлення та відпочинку, з них 10 закладів знаходяться у державній власності, 23 заклади належать до комунальної власності та 12 - приватної форми власності. Влітку 2014 року із загальної кількості функціонувало 28 стаціонарних закладів оздоровлення з перебуванням дітей не менше 21 день.

Середня вартість путівок до закладів оздоровлення області в 2014 року становила 138,26 грн. на добу або 2903,5 грн. за 21 день. У закладах санаторного типу середня вартість перебування була 237,9 грн. на добу або 4995 грн. за 21 день.

Всього оздоровленням та відпочинком протягом оздоровчої кампанії 2014 року було охоплено 201 тис. 128 дітей, що склало 85,5% від загальної чисельність дітей шкільного віку. Також відпочити змогли 90% дітей пільгових категорій.