Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

147 тис. переселенців офіційно зареєстровано на Харківщині

147 тис. переселенців офіційно зареєстровано на Харківщині

Про це під час зустрічі з представниками Фонду народонаселення ООН в Україні повідомила перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко. На зустрічі також були присутні директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Денис Дармостук, начальник Регіонального штабу з надання допомоги переселенцям із зони АТО Олександр Волобуєв. Представник Фонду народонаселення ООН в Україні Нургуль Кіндербаєва розповіла, що зараз їх структура працює над наданням допомоги та підтримки жінкам, які зазнали насильства на територіях, де відбувається військовий конфлікт. «Наше завдання в тих регіонах, які приймають переміщених осіб, створити координаційний мультісекторальний механізм. Зокрема, ми розглядаємо проблемні питання насильства щодо жінок і дівчаток в місцях конфлікту, і готові допомагати вам в інформаційній роботі», - сказала Нургуль Кіндербаєва. 

Представник Фонду народонаселення ООН в Україні уточнила, що на сьогодні у них немає інформації про факти насилля над жінками на території Харківської області.

Олександр Галацан нагадав, що з весни минулого року в Харківській області створено Регіональний міжвідомчий координаційний штаб з надання допомоги вимушеним переселенцям з АР Крим, Донецької та Луганської областей. І зараз в регіоні організована і налагоджена робота з надання всебічної комплексної допомоги та вирішення проблемних питань переселенців з районів проведення АТО.

Представники Фонду, керівники структурних підрозділів ХОДА та Регіонального штабу домовилися надавати один одному всебічну підтримку.