Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків'яни слухали Гімн України на різних мовах

Харків'яни слухали Гімн України на різних мовах

В Обласному центрі культури та мистецтва відбувся урочистий концерт «З гордістю співаємо свій гімн». На захід, присвячений 200-річчю з дня народження автора музики Гімну України Михайла Вербицького й 150-річчю першого публічного виконання композиції «Ще не вмерла України и слава, і воля ...», зібрався повний зал. Серед гостей були й учні загальноосвітньої школи №5. 

 «Усі, хто до нас сьогодні прийшов, змогли подивитися фрагменти фільмів про Михайла Вербицького, а також дізнатися цікаві факти про автора слів до гімну Павла Чубіцкого і саму історію написання гімну. Крім того, ми показали відеоролик, в якому наш гімн співають різними мовами», - розповів головний режисер Харківського обласного центру культури і мистецтва Олександр Савенко.

Потім перед гостями виступили творчі колективи центру: тріо «Обереги», дослідницько-виконавський колектив «Муравський шлях», ансамбль народної музики «Ярмарок», жіночий вокально-інструментальний квартет «Діва», хор хлопчиків Харківської середньої спеціальної музичної школи-інтернату, а також заслужена артистка України Вікторія Осипенко.