Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін передав нагороду «За мужність» вдові та доньці загиблого під час теракту Ігоря Толмачова

Ігор Райнін передав нагороду «За мужність» вдові та доньці загиблого під час теракту Ігоря Толмачова

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін сьогодні, 4 березня, передав орден «За мужність» III ступеня вдові та донці загиблого під час теракту біля Палацу спорту харківського активіста Ігоря Толмачова. «Ця нагорода - за мужність, громадянську позицію, за всі ті добрі справи, які Ігор Толмачов зробив для вас, для нас і для країни», - зазначив Ігор Райнін, передаючи орден «За мужність» родичам загиблого. Також голова ХОДА запевнив рідних Ігоря Толмачова в тому, що всі винні в його загибелі затримані і будуть покарані. Також керівник області запропонував вдові і дочці загиблого активіста з усіма виникаючими у них проблемами звертатися в облдержадміністрацію.

«Злочинці затримані. Те, що сталося, вже не повернеш. Що стосується подальшого побутового життя, моральної підтримки - можете повністю розраховувати особисто на мене і на всіх держслужбовців Харківської області», - підкреслив Ігор Райнін, спілкуючись з сім'єю загиблого.

«Ігор завжди хотів, щоб в Харкові були мир і спокій, щоб ми жили гідно, мали можливість займатися улюбленою справою, щоб молодь могла залишатися в Україні, здобувати тут освіту і працювати. Вся його душа і думки були з Україною», - розповіла про чоловіка Марія Толмачова.

«Тато завжди хотів об'єднати харків'ян, об'єднати всіх людей, щоб усі мали можливість добре жити. Він боровся за те, щоб зусилля харків'ян, які переживають за долю України і за її народ, були об'єднані, тому що окремо чогось досягти набагато складніше», - зазначила дочка загиблого Ольга Толмачова.

Довідка. Раніше Президент України нагородив орденом «За мужність» III ступеня (посмертно) харківського громадського активіста Ігоря Толмачова за громадянську мужність, патріотизм, самовіддане служіння українському народові. Відповідний Указ № 106/2015 про нагородження розміщений на сайті Президента 24 лютого.

Нагадаємо, 22 лютого біля Палацу спорту проходив Мітинг Переваги, присвячений пам'яті героїв Небесної сотні і загиблих в зоні АТО. Після того, як колона активістів Євромайдан рушила від Палацу спорту в бік Московського проспекту, стався вибух. В результаті теракту двоє людей загинули на місці - підполковник міліції Вадим Рибальченко і активіст «Євромайдан» Ігор Толмачов, а 11 отримали поранення. Пізніше, двоє постраждалих - 15-річний підліток і 18-річний юнак - від важких травм померли в лікарні швидкої та невідкладної допомоги.