Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХНАТОБі пройде виставка художніх робіт «Україна від Шевченка до сьогодення»

У ХНАТОБі пройде виставка художніх робіт «Україна від Шевченка до сьогодення»

4 березня о 15.00 у виставковій залі ХНАТОБу ім. М.В. Лисенка відбудеться відкриття художньої виставки «Україна від Шевченка до сьогодення», яка триватиме до 30 березня. Захід присвячений 200-річчю від дня народження Михайла Вербицького – українського композитора, автора музики до Національного Гімну України «Ще не вмерла Україна». Автори експозиції - студенти Харківського художнього училища та учні-старшокласники художніх шкіл і художніх відділень шкіл естетичного виховання Харкова та Харківської області, переможці однойменного обласного конкурсу. Загалом на розгляд журі конкурсу було надано майже 120 робіт з 21 навчального закладу (12 обласних, 9 міських). Роботи оцінювались у двох вікових категоріях: 13 – 15 років (93 роботи) і 16 – 19 років (25 робіт).

Представлені живописні та графічні роботи є віддзеркаленням поглядів юнаків та дівчат на рідну країну, її минуле та сьогодення.

Юні художники-переможці обласного конкурсу зможуть потрапити за лаштунки театру та відвідати декораційний, бутафорський та пошивний цехи.

Довідка: Обласний конкурс дитячої та юнацької творчості «Україна від Шевченка до сьогодення» проходив за дорученням голови Харківської обласної державної адміністрації на виконання рішення Кабінету Міністрів України від 18 вересня 2014 року.

Організатори конкурсу – обласний навчально-методичний центр підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів спільно з Харківським художнім училищем та Харківським національним театром опери і балету ім. М.В. Лисенка.