Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Аграрії Харківщини забезпечені на 80% соляркою і на 90% бензином

Аграрії Харківщини забезпечені на 80% соляркою і на 90% бензином

Дефіциту з насінням напередодні посівної теж немає. Про це повідомив заступник голови ХОДА Марк Беккер. «У подорожчанні дизпалива є економічні моменти, на які ми ніяк не вплинемо. На сьогоднішній день у нас аграрії забезпечені на 80% соляркою і на 90% бензином», - зазначив Марк Беккер.  За словами заступника голови облдержадміністрації, зараз розглядаються варіанти, при яких певні структури зможуть закупити солярку та бензин і видавати аграріям під майбутній урожай. Така пропозиція допоможе вирішити питання з паливом тим сільгосппідприємствам, у яких немає оборотних коштів для необхідних закупівель.

Крім того, в даний момент відпрацьовуються взаємодії з банками. Декілька фінустанов вже запропонували свої послуги кредитування саме обігових коштів, куди входить придбання аграріями солярки, добрив і всього необхідного для посівної.

«Що стосується насіння. Це питання напередодні посівної теж дуже актуальне. На сьогоднішній день ми забезпечені насінням на 116%. При цьому його кондиційність становить 96 - 98%, що дає нам можливість нормально провести яровий посів », - підкреслив Марк Беккер.