Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині рівень психічних захворювань у дітей зменшився в 1,2 рази

На Харківщині рівень психічних захворювань у дітей зменшився в 1,2 рази

Про це повідомив головний позаштатний спеціаліст Департаменту охорони здоров’я ХОГА з психіатрії та сексології, головний лікар Обласного психоневрологічного диспансеру Євгеній Кришталь під час Дня лікаря-психіатра. За його словами, у Центрі психіатричної допомоги дітям Обласної клінічної психіатричної лікарні № 3 пролікували 380 хворих. Лікування проводилося комплексно, з використанням психотерапевтичного та фізіотерапевтичного методів. За показаннями всі діти оглядаються психологом, фізіотерапевтом, логопедом та іншими фахівцями. Як зазначив Євгеній Кришталь, у 2014 році фахівці відділення сімейного лікарсько-психологічного консультування прийняли більше 12 тис. осіб. Всього ж на цей час під психіатричним наглядом перебуває по області більше 78 тис. хворих, що відповідає попередньому року.

Крім того, в минулому році психіатри диспансеру здійснили 36 виїздів в 28 районів області. Оглянули 372 хворих, з них мешканців сільської місцевості – 251.

Довідка. Психіатрична допомога на Харківщині надається 184 лікарями-психіатрами, які працюють в психіатричних закладах та кабінетах області. З них дитячі психіатри - 20 осіб.

Спеціалізована психіатрична допомога в області надається чотирма психіатричними лікарнями, де розгорнуто 2360 ліжок, трьома психоневрологічними диспансерами та 30 психіатричними кабінетами, що працюють при центральних районних лікарнях.