Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині ведеться планова підготовка захисних споруд

На Харківщині ведеться планова підготовка захисних споруд

Сьогодні, 27 лютого, перебуваючи з робочим візитом у Харківській області, голова ДСНС України Сергій Бочковський провів всеукраїнську нараду-відеоконференцію з представниками обласних адміністрацій та обласних управлінь ДСНС в рамках засідання державної комісії з питань ТЕБ та НС. Основне питання яке розглядалося під час наради – стан захисних споруд. Від Харківської області у нараді взяв участь т.в.п. заступника голови облдержадміністрації В'ячеслав Аббакумов. За його словами, розуміючи всю відповідальність за долі людей, які фактично живуть у прифронтовій зоні, керівництво області поставило перед собою мету - підготувати максимально можливу кількість об'єктів для їх захисту.

Головою облдержадміністрації видано розпорядження «Про переведення територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Харківської області в режим підвищеної готовності».

До роботи з приведення в стан готовності протирадіаційних укриттів, розташованих у районах та містах обласного значення, були залучені органи виконавчої влади, комунальні служби, трудові колективи підприємств і організацій, волонтери.

«Конкретні завдання і терміни виконання поставлені кожному району та місту області. Департаментом цивільного захисту ХОДА спільно з представниками Головного Управління ДСНС проводяться виїзні перевірки стану захисних споруд. І ми вже бачимо результати діяльності у цьому напрямку. Багато чого ще належить зробити, але я впевнений, що в нашій області буде по максимуму зроблено все можливе для забезпечення безпеки населення», - сказав В'ячеслав Аббакумов.