Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Тепер економити електроенергію стало легше

Тепер економити електроенергію стало легше

Жителі України в години нічного мінімального навантаження енергосистеми (з 23 годин до 7 годин доби) будуть платити 0,5 від тарифу. Такі зміни до Порядку застосування тарифів на електроенергію внесла Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. Норма буде застосовуватися для тих, у чиїх будинках встановлено двозонний лічильник обліку електричної енергії. «Це забезпечить зниження обсягів споживання електричної енергії у пікові періоди та надасть можливість вирівняти графік навантажень об’єднаної енергетичної системи України», – стверджує в.о. голови комісії Дмитро Вовк.

Рішення Комісія прийняла у зв’язку з дефіцитом електроенергії в енергетичній системі України в пікові періоди, який виник внаслідок браку паливно-енергетичних ресурсів (газу, вугілля, мазуту), дисбалансу між виробництвом і споживанням електроенергії, руйнування електричних мереж та транспортної інфраструктури в зоні АТО.

«Прийняте рішення стимулюватиме населення застосовувати облік споживання електричної енергії за періодами часу та використовувати електроенергію за зниженим тарифом у нічний період, що у свою чергу приведе до економії коштів населення», - зауважив Дмитро Вовк.

Рішення комісії набуде чинності з 1 квітня 2015 року.