Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Укроборонпром» у березні почне поставки в армію БТР «Дозор-Б»

«Укроборонпром» у березні почне поставки в армію БТР «Дозор-Б»

Державний концерн «Укроборонпром» має намір вже в березні почати постачання модернізованих бронетранспортерів «Дозор-Б» в українську армію. Про це повідомляє прес-служба Концерну. Нагадаємо, що «Дозор-Б» створений Харківським конструкторським бюро з машинобудування. «Бронетранспортери« Дозор-Б »- унікальні на світовому ринку і за ціною, і за технічними характеристиками машини. До них в Україні не було аналогів, які могли б вести бойові дії на території міста, мали б броню із захистом відповідно до міжнародних стандартів, були б налаштовані під розміщення зброї і військових модулів», - зазначив перший заступник генерального директора Концерну Сергій Пінькас. 

Ця броньована машина з колісною формулою 4х4 може ефективно використовуватися для оснащення спеціальних підрозділів збройних сил при виконанні ними розвідувальних, дозорних, а також миротворчих операцій. Бронетранспортер «Дозор-Б» здатний виконувати свої функції в будь-який час дня і ночі, як за наявності розвиненої мережі автомобільних доріг, так і в умовах бездоріжжя.

Також повідомляється, що до 2016 року «Укроборонпром» планує збільшити виробництво українських танків майже в 25 разів - з 5 до 120 одиниць щорічно.