Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

СБУ у Харківській області затримала двох озброєних бойовиків, які пройшли диверсійну підготовку у спецтаборі в Ростові-на-Дону

СБУ у Харківській області затримала двох озброєних бойовиків, які пройшли диверсійну підготовку у спецтаборі в Ростові-на-Дону

У рамках антитерористичної операції у Харківській області СБУ затримуються підозрілі особи, встановлюється їхня причетність до терористичної діяльності, у тому числі й до вчинення теракту в Харкові 22 лютого, який призвів до людських жертв. У результаті спецоперації вчора у Чугуєві затримано двох бойовиків з арсеналом зброї та вибухівки. Встановлено, що двоє братів 38 та 32-х років пройшли спеціальну диверсійно-підривну та розвідувальну підготовку на військовій базі МВС Росії у м. Ростов-на-Дону. Один з них уже брав участь у незаконному збройному формуванні терористів т.зв. «ДНР».

Наразі з’ясовується з яким завданням від своїх російських кураторів бойовики нещодавно повернулися в Чугуїв. У їхніх помешканнях оперативники вилучили вибухову речовину - пластид, детонатори, гранати для підствольного гранатомету, пістолет, а також шеврони внутрішніх військ Російської Федерації.

Відомо, що після виконання диверсійного завдання обидва зловмисники планували втекти на контрольовану терористами територію та приєднатися до бандформувань.