Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міністерство освіти і науки вводить нові правила проведення державної підсумкової атестації

Міністерство освіти і науки вводить нові правила проведення державної підсумкової атестації

Цього року завдання для державної підсумкової атестації (ДПА) кожна школа складає окремо і не має їх погоджувати з районними, обласними департаментами освіти чи з міністерством. Відповідальність за якість завдань та достовірність результатів тепер покладена на школи. Рекомендований період для проведення ДПА – з 12 до 21 травня. Про це повідомив заступник міністра освіти і науки Павло Полянський. Усі учні 4-х, 9-х та 11-х класів проходять підсумкову атестацію у письмовій формі. Для 4-х класів у вигляді звичайної контрольної роботи, а для учнів 9-го та 11-го класів ДПА проходитиме з української мови, математики або історії України і третього предмета за вибором школи.

Атестація з української мови буде у формі ЗНО та учні складатимуть її не в школах, а на пунктах тестування 24 квітня. Атестація з математики чи історії України та третього предмета на вибір 11-класники проходитимуть вже у школі орієнтовно в період з 22 до 28 травня.

Заступник міністра освіти і науки також наголосив на необхідності з розумінням ставитися до випускників Криму та Донбасу, для більшості яких навчальний рік так і не розпочався.

«Це наші діти, і ми маємо надати їм шанс на майбутнє та реалізувати їхнє право на освіту», - сказав заступник міністра.