Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кількість одержувачів субсидій на Харківщині збільшилася в 3,9 рази

Кількість одержувачів субсидій на Харківщині збільшилася в 3,9 рази

У січні 96,6 тис. власників житла (9,4% від загальної кількості домогосподарств області) отримали державну допомогу для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг у вигляді субсидій, у тому числі у містах – 80,6 тис. домогосподарств, у сільській місцевості – 16,0 тис. домогосподарств. Про це повідомляє Головне управління статистики в Харківській області. Середній розмір призначеної субсидії для однієї квартири або будинку у січні по області збільшився у порівнянні з відповідним періодом минулого року на 60,6% і становив 388,1 грн. Найбільший розмір спостерігався у Зачепилівському районі (599,5 грн.), найменший – в Ізюмському (83,5 грн.). Серед отримувачів переважали домогосподарства із одиноких громадян, у січні їх частка склала 62,8% від усіх домогосподарств. 

Також у січні призначено субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг 26,8 тис. домогосподарств, що становило 122,2% від загальної кількості сімей, що звернулись за субсидіями (враховуючи звернення попередніх періодів). Порівняно з відповідним періодом минулого року кількість домогосподарств, яким призначено субсидії, збільшилась в 3,9 рази.

Загальна сума субсидій, призначених домогосподарствам для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг у січні, становила 10,4 млн. грн., що на 8,7 млн. грн. більше відповідного показника минулого року, з неї у містах – 9,1 млн. грн., у сільській місцевості – 1,3 млн. грн.