Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області обговорюють питання заборони масових заходів

У Харківській області обговорюють питання заборони масових заходів

Про це 23 лютого під час брифінгу в облдержадміністрації заявив голова ХОДА Ігор Райнін. У зв'язку з терактом біля Палацу Спорту заходи безпеки в області вже посилені, проводиться ряд оперативних дій. «Я вважаю, що організатори масових акцій також повинні бути відповідальні за свої дії. Ситуація в країні непроста. На відстані 100 км від Харкова відбувається військовий конфлікт, а кордон з РФ знаходиться в 50 км від міста. Основне наше завдання зробити висновки і зміцнити обороноздатність регіону та посилити роботу проти диверсійних груп. Харків - українське місто і ніхто не зможе нас залякати. Будемо рухатися разом до тих цілей, про які ми говоримо», - сказав Ігор Райнін. 

Також керівник області додав, що мирна акція, яка проходила від пам'ятника Шевченку до площі Конституції зібрала близько 4 тис. чоловік. Вона пройшла без надзвичайних ситуацій. В той же час, організаторів акції біля Палацу Спорту попереджали про складнощі пов'язаних з охоронною цій місцевості. Попередньо правоохоронці обстежили всю територію.

Зараз розслідуванням теракту займається Генеральна прокуратура і УВС в Харківській області, а також СБУ. Сьогодні в область прибули заступник Генерального прокурора України і заступник міністра МВС. Після всебічного вивчення випадку громадськості будуть дані відповіді на всі питання.