Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На державному кордоні закрито ряд пунктів пропуску

На державному кордоні закрито ряд пунктів пропуску

Відповідно до розпорядження КМУ від 18 лютого 2015 року № 106-р в межах Луганської, Донецької, Чернігівської, Сумської та Харківської областей закрито ряд пунктів пропуску через державний кордон. Це рішення прийнято з метою оптимізації мережі пунктів пропуску та необхідності зосередження сил і засобів на більш важливих ділянках кордону з РФ. Загалом закрито 23 пункти пропуску, з яких 1 міжнародний, 4 міждержавних та 18 місцевих.

Раніше Кабінетом Міністрів України протокольними рішеннями тимчасово припинено рух в 14 пунктах пропуску (6 в Донецькій області та 8 в Луганській області). Зокрема, дані рішення стосуються пунктів пропуску (пунктів контролю) «Маринівка», «Новоазовськ», «Успенка», «Іловайськ», «Квашине», «Донецьк», «Должанський», «Червона Могила», «Ізварине», «Красна Талівка», «Юганівка», «Герасимівка», «Петрівка», «Луганськ».

Таким чином сьогодні на кордоні з Росією функціонує 39 пунктів пропуску (пунктів контролю), 3 з яких в Чернігівській області, 14 в Сумській, 15 в Харківській, 6 в Луганській та 1 в Київській.