Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сьогодні у Харкові відбулася громадська панахида по загиблим героям України

Сьогодні у Харкові відбулася громадська панахида по загиблим героям України

Представники всіх патріотичних організацій Харківщини, батьки та родини загиблих героїв, а також прості харків'яни зібралися сьогодні, 22 лютого, щоб вшанувати пам'ять героїв, які віддали свої життя на Майдані в Києві та в зоні АТО за свободу України. Незважаючи на повідомлення про теракт, що стався біля Палацу спорту, сотні людей все ж пройшли Маршем Гідності від пам'ятника Т. Г. Шевченку до площі Конституції. У супроводі 40 автомобілів «Автомайдану» і військового оркестру, з квітами, прапорами і портретами 53 героїв - харків'ян вони пройшли по вулиці Сумській з почуттям подяки та гордості за свій народ, свою країну, щоб показати - народ України єдиний.

На площі Конституції на одній сцені зібралися представники різних релігійних конфесій: православні, католики, греко-католики, мусульмани. Службу Української православної церкви Київського патріархату очолив Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан.

«Я пишаюся тим, що 26 експедицій на передову готували і відправляли наші випускники - жителі сел. П'ятихатки. Я впевнений, у нас є велике майбутнє, тому що я бачу вже майже рік як наші учні, навіть першого класу, роблять справжніми патріотами своїх батьків, своїх сусідів. Це найголовніше, це підтвердження того, що ми дійсно з вами одна справжня сім'я», - зазначив директор школи №62 Олександр Гряник, виступаючи на площі Конституції.

Довідка. 18-22 лютого по всій Україні проходять жалобні заходи, присвячені трагічним подіям на Майдані в Києві річної давнини. 22 лютого в пам'ять про загиблих героїв Небесної сотні і бійців АТО в багатьох містах України пройшли Марші Переваги і цивільні панахиди за загиблими героями України.