Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін і все керівництво Харківщини вшанували пам'ять загиблих на Майдані та помолились за Героїв України

Ігор Райнін і все керівництво Харківщини вшанували пам'ять загиблих на Майдані та помолились за Героїв України

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін 20 лютого взяв участь у панахиді за загиблими на Майдані у Києві під час Революції Гідності 17-22 лютого 2014 року. Панахида проходила в Іоанно-Богословському храмі Української православної церкви Київського патріархату і почалася хвилиною мовчання. Проводив панахиду єпископ Митрофан. Разом з керівником області у панахиді взяли участь заступник голови ХОДА Юлія Світлична, т.в.п. заступників голови ХОДА В'ячеслав Аббакумов та Євгеній Шахненко, радник голови ХОДА Сергій Стороженко, керівники структурних підрозділів ХОДА, а також усі керівники Головного управління МВС України в Харківській області, Управління СБУ в Харківській області, прокуратури, медичних установ, підприємств, представники громадськості та прихожани. 

"Ми запросили всіх, все керівництво Харківської області для того, щоб вшанувати пам'ять Небесної сотні в Україні, вшанувати пам'ять наших співвітчизників, хлопців, які здійснили дійсно подвиг, справжній подвиг за незалежність України. І мені дуже приємно, що всі колеги поділяють це. Що серед нашої команди немає чужих людей, які мають іншу думку", - зазначив Ігор Райнін.

Нагадаємо, що сьогодні у всіх храмах Харкова проходять панахиди за загиблими Героями України, присвячені річниці Революції Гідності, які супроводжуються церковними дзвонами.

Довідка. За даними Міністерства охорони здоров'я України під час Революції гідності загинуло 106 осіб. З них харків'яни: Євген Котляр - активіст екологічної організації «Зелений фронт» (м. Харків). На Майдан приїхав 1 грудня 2014 року. У складі 1-ї Харківської сотні Євген, прикриваючись дерев'яним щитом, виводив по вул. Інститутській з-під обстрілу поранених людей. Отримав поранення в ногу. При наданні йому медичної допомоги був убитий прицільним пострілом снайпера в шию;

Владислав Зубенко - працював на залізниці. Захоплювався реконструкцією середньовічних битв. На Майдан приїхав 19 лютого в лицарських обладунках, записався в сотню Самооборони. Був поранений снайпером 20 лютого на вул. Інститутській, коли намагався щитом прикривати товаришів. Помер 28 лютого в реанімації Інституту серця.

Також Юрій Паращук, який хоч і був уродженцем Черкаської області, але проживав в Харкові. Був столяром, виховував трьох дітей. У Києві вів волонтерську роботу. Отримав смертельне кульове поранення в потилицю під час відступу силовиків з барикад. На ньому не було захисного одягу та шолома.

21 листопада 2014 року Указом Президента України №890/2014 їм присвоєні звання Героїв України з врученням ордена «Золота Зірка» (посмертно).