Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін вшанував подвиг учасників Революції гідності

Ігор Райнін вшанував подвиг учасників Революції гідності

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін сьогодні, 20 лютого, поклав квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку в Харкові на честь подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. «Сьогодні у нас великий день. День пам'яті Героїв Небесної Сотні, Героїв України, пам'яті всіх тих людей, які віддавали свої сили, життя і здоров'я за те, щоб Україна розвивалася демократичним шляхом. Боротьба триває. За цей рік в країні відбулося багато подій, але Україна довела і українці довели, що ми всі єдина країна. Назад шляху немає. Від Донбасу до Львова - ми всі українці. Незалежно від національності і політичних переконань - ми всі українці, ми все єдина країна», - зазначив під час урочистої церемонії Ігор Райнін. 

Голова ХОДА додав, що минула українська влада зробила багато помилок, як з об'єктивних, так і з суб'єктивних причин. Нинішнє керівництво - і країни, і області в тому числі - зробило висновки з помилок попередників і буде рухатися вперед. «Я, як голова Харківської облдержадміністрації, ще раз можу повторити свою позицію: повна нетерпимість до сепаратизму і повна нетерпимість до корупції. Це два основні завдання, які я ставлю перед собою. Слава Україні!», - сказав Ігор Райнін.

Також керівник регіону нагадав, що на Харківщині будуть увічнені імена Героїв Майдану. У найближчі після траурних заходів дні облдержадміністрація направить листи до Харківської міськради з пропозиціями, де і який пам'ятник Героям потрібно розмістити.

Разом з Ігорем Райніним квіти до пам'ятника Т.Г. Шевченку поклали заступник голови ХОДА Юлія Світлична, т.в.п. заступників голови ХОДА Вадим Глушко і В'ячеслав Аббакумов, заступник голови Харківської облради Людмила Давидова, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівники та представники підприємств та організацій Харківщини, представники дипломатичних місій, міської влади, духовенства та громадськості.