Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Бандуристи-викладачі Харківщини вдосконалюють педагогічну майстерність

Бандуристи-викладачі Харківщини вдосконалюють педагогічну майстерність

Обласним навчально-методичним центром підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів на базі Дитячої музичної школи ім. М.Т.Коляди проведено семінар для викладачів по класу бандури за темою «Робота з учнівським ансамблем бандуристів». Його провела старший викладач народних інструментів Харківської державної академії культури Надія Мельник. Досвідчений педагог розповіла про своє бачення основних підходів у роботі з дітьми, про підбір репертуару, який має відповідати віку учнів, їх вокальним можливостям та бути цікавим для дітей. Вона продемонструвала варіанти розспівування, розповіла про ефективні прийоми роботи з диханням.

Пыд час семінару Надія Мельник неодноразово наголошувала на індивідуальному підході до кожного учня, необхідності врахування його музичних здібностей, а відтак і вибору вектора розвитку дитини.

«Бандура – це особливий інструмент, який сприяє залученню людей до української культури, розкриттю її краси та унікальності. Учні повинні бачити у вас особистість та приклад для наслідування. Їх розвиток як музикантів суттєво залежить від того, наскільки комфортно вони почувають себе на ваших уроках», - сказала вона.

На семінарському занятті звучало багато музики у виконанні дуету бандуристок «Вайда» у складі студенток Харківської державної академії культури - учениць Надії Мельник.