Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Співробітники органів юстиції Харківщини успішно пройшли безпрецедентну перевірку

Співробітники органів юстиції Харківщини успішно пройшли безпрецедентну перевірку

З метою вирішення проблемних питань, таких як бюрократія та побутова корупція, надлишкова кількість керівників Міністерство юстиції України оголосило про запровадження нового підходу до формування кадрової стратегії. Серед ключових аспектів – проходження незалежного тестування та спрощення обмежень для початку роботи на державній службі. Про це повідомляють в Головному територіальному управлінні юстиції у Харківській області. На початку лютого відбулося перше тестування керівників Головних управлінь юстиції в областях спільно з провідними світовими кадровими агенціями, які погодилися надати відповідну допомогу безоплатно (зокрема, це Ernst & Young Human Capital).

«Всього по Україні випробування проходили 85 осіб. За 50 хвилин нам пропонувалося розв’язати тести та написати відповіді на 3 відкритих питання, що розкривають мотивацію роботи на займаних посадах. Наступним етапом стала співбесіда з Кадровою комісією. До складу комісії входили як фахівці системи юстиції, так і професійні менеджери з підбору кадрів. Всі представники органів юстиції Харківщини успішно пройшли зазначену процедуру» - підкреслив начальник Головного територіального управління юстиції у Харківській області Юрій Георгієвський.

По результатам тестів та співбесід 47 керівників органів юстиції вищої ланки в інших регіонах вимушені будуть покинути свої посади. У зв’язку з чим, Міністерство юстиції оголосило безпрецедентний конкурс на 47 вакантних керівних посад на території всієї України. Окрім того, Міністерство юстиції України оголосило конкурс на заміщення посади заступника міністра з питань європейської інтеграції.

При цьому прибрані будь-які кваліфікаційні обмеження щодо претендентів. Зокрема, скасована необхідність наявності досвіду роботи на державній службі. Для участі у конкурсі на заміщення вакантних посад достатньо мати юридичну освіту та досвід роботи за фахом не менше 5 років. У нову структуру запрошуються нові люди – молоді, фахові, вмотивовані і патріотичні, які зможуть працювати за новими принципами.