Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З 1 березня змінюються правила в'їзду громадян Росії в Україну

З 1 березня змінюються правила в'їзду громадян Росії в Україну

З 1 березня громадяни Росії не матимуть змоги в’їжджати, прямувати транзитом, перебувати і пересуватися територією України на підставі паспорта громадянина Російської Федерації або свідоцтва про народження (для дітей віком до 14 років). Про це повідомляє Східне регіональне управління державної прикордонної служби України. В той же час, усі громадяни Росії, які до 1 березня прибули на територію України, виїжджатимуть на підставі документів, за якими вони в’їхали.

З зазначеного терміну громадянам Російської Федерації для перетину кордону потрібно мати наступні документи:
-паспорт громадянина Російської Федерації, що посвідчує особу громадянина Російської Федерації за межами Російської Федерації;
-дипломатичний паспорт;
-службовий паспорт;
-паспорт моряка (посвідчення особи моряка) – за наявності суднової ролі або витягу з неї;
-свідоцтво на в'їзд (повернення) у Російську Федерацію (тільки для повернення у Російську Федерацію);
-льотне свідоцтво члена екіпажу повітряного судна.

Крім того, Урядом розглядається питання щодо запровадження для жителів прикордонних регіонів РФ перетинання українсько-російського державного кордону виключно в міждержавних та міжнародних пунктах пропуску на підставі закордонних паспортів та обмеження терміну їх перебування на території України 90 днів протягом 180 днів з дати першого вʼїзду.

Довідка. Правила в'їзду громадян Росії в Україну змінено відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 30 січня 2015 року № 23, якою зупинено дії окремих положень Угоди між Урядом України і Урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації.