Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулась експозиція виставки гуртка писанкарства «Дивосвіт»

Відбулась експозиція виставки гуртка писанкарства «Дивосвіт»

У Комунальному закладі «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості» завершилася виставка «Цей безцінний скарб – писанка» кращих робіт вихованців зразкового художнього колективу гуртка писанкарства «Дивосвіт», який очолює народний майстер писанкарства Лариса Волкова. Як повідомила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична, понад 350 школярів та їх батьків міста Харкова та області ознайомилися з представленими на виставці трьома тематичними напрямками писанкарства: «Село на нашій Україні – неначе писанка, село», «Символи Різдва», «Великодні дзвони». Понад сорока дитячих композицій виконані в техніках писанки («Композиції з писанок», «Дряпанки», «Біле по-білому»).

За словами Юлії Світличної, під час роботи виставки відбулися майстри-класи провідних фахівців писанкарства та найкращих вихованців колективу писанкарства «Дивосвіт».

"Можна сподіватися, що подальше вивчення розписів українських писанок допоможе об’єднати юні серця харків’ян навколо традиційного мистецтва українського народу", - сказала вона.