Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’яни зібрали врожай медалей на чемпіонаті України з бадмінтону

Харків’яни зібрали врожай медалей на чемпіонаті України з бадмінтону

В ігровому залі харківської Школи вищої спортивної майстерності з 11 по 14 лютого відбувся чемпіонат України з бадмінтону, на якому спортсмени збірної Харківської області здобули 4 золоті, 4 срібні та 4 бронзові медалі. Участь в чемпіонаті взяли близька 70 спортсменів з дев’яти областей України, в тому числі члени національної збірної України. У чоловічій одиночній категорії харків'яни завоювали усі призові місця. Чемпіоном став Дмитро Завадський, який у фіналі переміг Артема Почтарьова за рахунком 20:22, 12:21. Третє місце посів Віталій Конов, який обіграв в матчі за бронзу Валерія Атращенкова - 21:19, 21:12. 

У чоловічій парній категорії чемпіонами стали Геннадій Натаров та Артем Почтарьов, які у фіналі обіграли Дмитра Завадського та Віталія Конова - 22:20, 22:20. Бронзова медаль дісталася спортсменам з Дніпропетровської області.

В жіночій одиночній категорії харків’янки здобули бронзу. В матчі за третє місце її виборола Олена Прус, яка переграла Юлію Казарінову з Миколаївської області - 21:17, 21:9. Золота медаль в цій категорії дісталася дніпропетровській спортсменці Марії Улітіній, яка обіграла у фіналі свою землячку Наталію Войцех.

В жіночій парній категорії чемпіонками України стали харків’янка Єлизавета Жарка та Наталія Войцех з Дніпропетровську. У фіналі вони взяли гору над харківським дуетом Владислава Лісна - Анна Міхалькова з рахунком 21:14, 21:9. Третє місце посіли харків’янки Анастасія Дмитришин та Дар'я Самарчанц, які в бронзовому фіналі перемогли Юлію Казаринову та Марію Рудь з Дніпропетровську - 21:17, 21:13.

В змішаній парній категорії не було рівних харківським бадмінтоністам Валерію Атращенкову та Єлизаветі Жаркій, які обіграли у фіналі ще одну харківську пару Артема Почтарьова і Олену Прус - 21:19, 16:21, 21:17. Третє місце посів харків’янин Геннадій Натаров разом з миколаївської спортсменкою Юлією Казаріновою, які перемогли в матчі за бронзу харківський дует Дмитра Завадського та Анастасію Дмитришин - 21:17, 22:20.

Даний чемпіонат став для спортсменів одним їх етапів підготовки до Європейських ігор, які влітку цього року пройдуть в Баку, де Україна претендує виступити у всіх п'яти категоріях.