Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Українські силовики отримали на озброєння нові бронемашини

Українські силовики отримали на озброєння нові бронемашини

Українські силовики отримали на озброєння нові бронемашини «Шрек». Броньовики виготовлені на вітчизняному підприємстві «КрАЗ». Вони мають сучасне бронювання та призначені для перевезення бійців спецназу. Про це повідомив Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. «КрАЗ-5233НЕ» («Shrek-APC») є потужним 18-тонним повнопривідним бронеавтомобілем, оснащеним дизельним двигуном. Броньовик призначений для перевезення бійців спецпідрозділів.

Арсен Аваков зазначив, що бронеавтомобіль має 2-й рівень балістичного захисту. Бронювання транспорту сконструйоване таким чином, що куля, випущена під будь-яким кутом до поверхні автомобіля, не проникне всередину, не зустрівши на своєму шляху елементів броні. Таким чином, можливість прострілу в результаті рикошету також мінімізована. Лобове скло виконане з прозорої куленепробивної броні –багатошарового скла, внутрішній шар якого – з полікарбонату.

Броня «Шрека» також дозволяє забезпечити захист від підриву міни, еквівалентної 6 кг тротилу під будь-яким з коліс або під днищем автомобіля. Днище корпусу бронеавтомобіля – V-подібне, завдяки чому вдається розсіяти силу удару від вибуху, спрямовану на пасажирів.

За словами Арсена Авакова, бронеавтомобілі найближчими днями надійдуть на озброєння підрозділів Нацгвардії на передовій – до штурмових і бойових підрозділів: у полк спеціального призначення «Азов», батальйон ім. Кульчицького, Харківську оперативну бригаду.