Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Більше третини експорту України припадає на країни Євросоюзу

Більше третини експорту України припадає на країни Євросоюзу

Відповідно до митної статистики у січні поточного року частка експорту до країн Європейського союзу склала 36%, а імпорту – 38%. Для країн СНД ці показники склали 16% та 26% відповідно. Про це повідомляє Державна фіскальна служба України. Загальний зовнішньоторговельний обіг протягом січня 2015 року склав 5,9 млрд. грн. Україна здійснювала зовнішньоторговельні операції товарами з партнерами із 173 країн світу. 

За цей період Україна імпортувала товарів на суму 2,9 млрд. дол. Серед товарів найбільші суми сплати платежів до держбюджету з імпорту забезпечили нафта або нафтопродукти (21,9% загальної суми сплати); вугілля кам’яне, антрацит (5,3%); автомобілі легкові та інші моторні транспортні засоби (4,3%); інсектициди, родентициди, фунгіциди, гербіциди, дезінфекційні засоби (3,5%); цитрусові (1,5%), кокс і напівкокс; вугілля ретортне (1,3%); апарати електричні телефонні та телеграфні; відеотелефони (1,3%); приймальна апаратура телевізійна, відео монітори та відеопроектори (1%); кукурудза (1%).

Експорт товарів протягом зазначеного періоду склав 3 млрд. дол. США. Найбільше сплачено мита з експорту відходів та брухту чорних металів, шихтових зливків – 56,3% від загальної суми мита, живої великої рогатої худоби – 24% та насіння льону – 14,5%.