Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кожен день в Харківський регіон евакуюють не тільки поранених, але й хворих з Луганської та Донецької областей

Кожен день в Харківський регіон евакуюють не тільки поранених, але й хворих з Луганської та Донецької областей

Тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко 13 лютого зустрівся з представниками моніторингової місії ООН з прав людини. На зустрічі були присутні співробітники моніторингової місії Бранка Шесто, Олена Лунева та Денис Кобзин, директори Департаментів ХОДА, начальник регіонального штабу з надання допомоги переселенцям із зони АТО Олександр Волобуєв. На зустрічі обговорили ситуацію в регіоні з дотримання і захисту прав людини, налагодження співпраці Харківщини з моніторинговою місією ООН. Як повідомила Бранка Шесто, моніторингова місія ООН продовжить свою роботу, а також її завдання розширяться. «У нас з'явиться набагато більше можливостей для роботи з громадянським суспільством в плані навчання і допомоги. Крім моніторингу ми також будемо займатися просуванням теми прав людини як однієї з якостей, притаманних розвиненому суспільству. Ми уважно спостерігаємо за всім, що відбувається в Харківській області, з цікавістю дивимося на нові заходи безпеки і сподіваємося, що вони будуть забезпечувати спокійне життя в регіоні», - зазначила представник місії. 

Також на зустрічі йшлося і про роботу з тимчасово переміщеними особами з Донецької та Луганської областей. Як розповів Олександр Волобуєв, щодня 50-60 осіб поселяються на нічліг в готелі «Експрес» на Південному вокзалі. «Вчора ми відправили групу дітей з Донецької області до Львова. За пару днів до цього групу дітей з Луганської області евакуювали до Одеси. Зараз в 20 інтернатах області ще залишається 603 вільних місця для дітей від року до 17 років», - сказав начальник регіонального штабу з надання допомоги переселенцям із зони АТО.

За словами першого заступника директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяни Бабенко, вчора з Попасної (Луганська область) до Вовчанського спеціалізованого будинку-інтернату були евакуйовані 23 людини. Крім того, в інших будинках-інтернатах області вже проживає 150 переселенців-інвалідів.

«Що стосується медичного аспекту, то кожен день йде робота з евакуації не тільки поранених, але й хворих з Луганської та Донецької областей. Наша служба екстреної допомоги виїжджає на місце, забирає і доставляє людей в профільні медичні заклади області. Кожен день евакуюються не менше 5-7 пацієнтів, у тому числі дітей», - повідомив директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан.