Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вадим Глушко обговорив питання співпраці з делегацією Фонду імені Гайнріха Бьолля (ФРН)

Вадим Глушко обговорив питання співпраці з делегацією Фонду імені Гайнріха Бьолля (ФРН)

Тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко 12 лютого зустрівся з делегацією Фонду імені Гайнріха Бьолля (ФРН). На зустрічі були присутні голова Правління Фонду імені Гайнріха Бьолля Ральф Фюкс, депутат Бундестагу ФРН від партії «Союз 90/Зелені» Марілуїзе Бек, активіст харківського громадського форуму Дмитро Кутовой, директори Департаментів ХОДА, начальник регіонального штабу з надання допомоги переселенцям із зони АТО Олександр Волобуєв. На зустрічі обговорили питання суспільно-політичної та гуманітарної ситуації в Харківській області, можливості військового втручання Російської Федерації, а також допомоги з боку ЄС. 

Вадим Глушко зазначив, що зараз в області велика увага спільно з Міноборони приділяється зміцненню кордонів з РФ і окупованою територією Донбасу. «Ми дуже сподіваємося на політичне розв'язання складної ситуації на сході нашої країни», - сказав т.в.п. заступника голови ХОДА.

Також сторони обговорили роботу з тимчасово переміщеними особами з Донецької та Луганської областей, їх умови проживання. «Варто зазначити, що тільки на надання медичної допомоги тимчасовим переселенцям з обласного бюджету за неповний 2014 рік було витрачено більше 38 млн. грн., з яких у січні цього року - 4,5 млн. грн, і вже в лютому 3 млн. грн . І це без урахування тієї допомоги, яку надають волонтерські організації. І зараз число тимчасово переміщених осіб тільки збільшується», - зазначив Вадим Глушко.

Крім цього, т.в.п. заступника голови ХОДА розповів про спільні з ЄС інвестиційні проекти у сфері енергоефективності, комунального господарства, розвитку інфраструктури та інші, а також іноземну матеріальну допомогу, яка виділялася для переселенців.

«Ми докладаємо багато зусиль, щоб спонукати політиків до того, щоб від слів переходити до справи стосовно допомоги Україні. Я вислухав вас і розумію, що з вашого боку робота зроблена і тепер важливо, щоб європейські донори прийняли оперативне вирішення і виділили гроші», - підкреслив Ральф Фюкс.