Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юні п'ятиборці Харківщини здобули 10 медалей чемпіонату України

Юні п'ятиборці Харківщини здобули 10 медалей чемпіонату України

В Києві з 7 по 9 лютого проходив зимовий чемпіонат України з сучасного п'ятиборства серед чоловіків, жінок, юніорів, юніорок, юнаків та дівчат, за підсумками якого спортсмени Харківської області завоювали 7 золотих, 1 срібну та 2 бронзові медалі. Чемпіонат відбувся в чотирьох видах програми - п'ятиборстві, чотирьохборстві, триборстві та двоборстві. Спортсмені Харківської області відзначилися медалями в змаганнях серед юнаків та дівчат. В триборстві (плавання, крос + стрільба) серед юнаків в віковій категорії В (1999-2000 р.н.) чемпіоном України став Олег Ігнатьєв. В цій же категорії третє місце посів і харків’янин Владислав Кужелєв, який набрав 877 очок та всього одним балом поступився Миколі Комарову з Дніпропетровської області, який став другим. Також в цій віковій категорії харків’яни посіли перше місце в командній боротьбі. До складу команди Харків-1 увійшли Олег Ігнатьєв, Владислав Кужелєв та Сергій Сагайдак. 

Всі інші медалі були завойовані харківськими спортсменами в двоборстві (плавання та крос). Серед юнаків в віковій категорії С (2001-2002 р.н.) перемогу здобув Євген Зіборов, набравши в сумі 837 очок. Другим був киянин Олексій Костійчук (832 очка), а бронзу з результатом 826 очок завоював харківський спортсмен Артем Дрофа. Перше місце було за харків’янами і у командній боротьбі. Євген Зіборов, Артем Дрофа та Денис Крат набрали в сумі 2453 та майже на сотню випередили найближчих суперників з Києва.

В змаганнях серед дівчат в категорії С перемогу та золото чемпіонату України здобула харківська спортсменка Поліна Шарай, яка набрала в сумі 784 очка. Другий результат з 772 очками показала ще одна харків’янка Катерина Гунько. Крім того, Поліна та Катерина разом з Валерією Буряк виграли командні змагання.

Чемпіоном України серед юнаків в віковій категорії D (2003-2004 р.н.) став Денис Крат, який набрав 789 очок. Киянина Сергія Козиря, який посів друге місце, харківський спортсмен випередив на 26 очок.

За підсумками чемпіонату будуть сформовані збірні України, які прийматимуть участь у Кубку світу та чемпіонатах Європи.