Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Понад 2,3 млрд. грн державних соціальних допомог та субсидій отримали із держбюджету 255 тисяч мешканців Харківщини, у тому числі переселенці

Понад 2,3 млрд. грн державних соціальних допомог та субсидій отримали із держбюджету 255 тисяч мешканців Харківщини, у тому числі переселенці

Про це сьогодні, 11 лютого, повідомлялося на засіданні Колегії Департаменту соціального захисту населення ХОДА про підсумки роботи департаменту та підпорядкованих установ системи соціального захисту населення області за 2014 рік та пріоритетні напрями роботи на 2015 рік під головуванням т.в.п. заступника голови ХОДА Вадима Глушка. У засіданні також взяли участь керівники всіх 42 місцевих управлінь праці, територіальних центрів, директори будинків-інтернатів, представники інших соціальних служб. У 2014 році тільки до Департаменту соціального захисту населення ХОДА надійшло 7143 звернення громадян. З них 52% стосовно призначення державної соціальної допомоги та житлових субсидій, 20% стосувалися надання тимчасового житла, матеріальної та гуманітарної допомоги для вимушених переселенців із територій проведення АТО.

Як відзначила перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко, цього року працівники всіх сфер соцзахисту області отримали ряд нових завдань, пов'язаних перш за все з обліком та наданням допомоги внутрішньо перемішеним особам. Починаючи з жовтня 2014 року, органами соціального захисту населення взято на облік та видано відповідних довідок 129 тис. громадян (93,7 тис. сімей). Найефективніше ця робота була організована у Московському районі м. Харкова та у м. Ізюмі, де взято на облік 20 тисяч осіб. До 7 будинків-інтернатів області було влаштовано 137 громадян похилого віку, психічнохворих, дітей-інвалідів із зони АТО.

«У структурі надання соціальних послуг - 240 тисяч малозабезпечених сімей та сімей з дітьми (мешканців Харківської області) та 31 тис. сімей переміщених осіб, які отримують допомогу від держави. Якщо казати про розмір виплат, то за січень 2015 року цим сім'ям було призначено 31 млн. грн. - це місячний розмір виплат. Треба зазначити, що кількість переселенців буде збільшуватися. Кожного тижня ми бачимо тенденцію збільшення від тисячі до 3 тисяч отримувачів адресної допомоги», - сказала вона.