Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Спортсменки Харківщини здобули 11 медалей чемпіонату України з боксу

Спортсменки Харківщини здобули 11 медалей чемпіонату України з боксу

В Чернівцях з 4 по 9 лютого відбувався чемпіонат України з боксу серед жінок, молоді та юніорок, за підсумками якого спортсменки Харківської області вибороли 5 золотих, 3 срібні та 3 бронзові нагороди. Найбільшу кількість медалей здобули юніорки. Чемпіонкою України у вазі до 57 кг стала Марія Чередниченко. У фіналі харків’янка технічним нокаутом у першому раунді перемогла суперницю з Волинської області. Також золото в змаганнях серед юніорок виборола Олександра Хаританюк. У фіналі вагової категорії до 60 кг Олександра здобула перемогу технічним нокаутом у другому раунді над харків’янкою Валерією Бойко, яка таким чином стала срібною призеркою чемпіонату. 

Срібло в змаганнях серед юніорок дісталося і Олені Глущенко, яка у ваговій категорії до 66 кг поступилася золотом суперниці з Дніпропетровської області. Бронзу в змаганнях серед юніорок в ваговій категорії до 54 кг здобула Анастасія Пасько.

На рахунку харківської молоді чотири медалі. Вероніка Шакшуй стала чемпіонкою України в ваговій категорії до 51 кг, перемігши у фіналі суперницю з Дніпропетровської області. Також золото в змаганнях серед молоді здобула Світлана Крещик. В фіналі вагової категорії до 64 кг Світлана з рахунком 2:1 здолала суперницю з Запорізької області.

Срібло в ваговій категорії до 48 кг серед молоді здобула Єлизавета Сергєєва, поступившись першим місцем суперниці з Чернігівської області. Бронзову медаль у ваговій категорії до 54 кг серед молоді виборола Олена Черненко.

В змаганнях серед жінок чемпіонка Європи харків’янка Лілія Дурнєва в черговий раз підтвердила свій високий рівень майстерності та виграла золото чемпіонату України. У фіналі вагової категорії до 81 кг Лілія здолала (3:0) суперницю з Дніпропетровської області Анастасію Черноколенко. Також в змаганнях серед жінок на рахунку харків’янок бронза, яку в ваговій категорії до 48 кг здобула Дар’я Сергєєва.