Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Співпраця Харківщини з польськими бізнесменами буде не просто зміцнюватися, а рухатися вперед. Ігор Райнін

Співпраця Харківщини з польськими бізнесменами буде не просто зміцнюватися, а рухатися вперед. Ігор Райнін

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін 9 лютого провів робочу зустріч з Генеральним консулом Республіки Польща в Харкові паном Станіславом Лукасіком. У зустрічі також взяли участь голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Юлія Світлична, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко. Ігор Райнін зазначив, що відносини з Польщею для України, для Харківської області завжди були пріоритетними і завжди відрізнялися взаєморозумінням. «Наша співпраця буде не просто зміцнюватися, а рухатися вперед. Ми просили б вас активізувати свою діяльність з польським бізнесом щодо збільшення інвестицій в економіку Харківщини. Саме сьогодні, розуміючи ті проблеми, які є, ми найбільш уважно, найбільш активно будемо ставитися до тих інвесторів, які прийдуть до Харківської області. Саме ці інвестори матимуть надалі найбільший прибуток для бізнесу», - зазначив голова облдержадміністрації.

Він також підкреслив, що для харківської регіональної економіки було б дуже корисним отримання певних грантів від уряду Польщі під ті чи інші регіональні реформи, які будуть запропоновані у найближчі тижні.

Зі свого боку пан Станіслав Лукасік запевнив, що розпочата співпраця триватиме між нашими країнами і надалі: «Економічне співробітництво завжди було базовим. Незважаючи на складну ситуацію, тут треба дивитися вперед. Генеральне консульство буде робити все, щоб польський бізнес приходив до Харківщини. Я впевнений, що вже у цьому році нам вдасться провести 4-5 серйозних заходів, які будуть служити розвитку цього економічного спрямування».